Hoe mensen aan hun jobbonus helpen?

22 september 2022
info jobbonus VO

De jobbonus is er voor al wie minder dan 2500 euro bruto per maand verdient. Het is een nieuwe jaarlijkse Vlaamse premie die kan oplopen tot 600 euro per jaar. Maar er is een digitale hindernis: rechthebbenden moeten hun rekeningnummer registreren in ‘Mijn Burgerprofiel’.

Vlaanderen verstuurt half november de eerste brieven naar wie in aanmerking komt. In die brieven staat het bedrag waarop die persoon recht heeft. En: de vraag om een rekeningnummer te registreren in ‘Mijn Burgerprofiel’. Dat dat laatste niet voor iedereen evident is, beseffen ze bij de Vlaamse Overheid ook. Daarom doet ze een beroep op organisaties die in contact staan met de doelgroep om de jobbonus mee bekend te maken en te helpen bij de registratie.

Ze waarschuwt ook voor phishing-sms’en over de jobbonus die op dit moment al circuleren. 

Ondersteunend materiaal

Verwacht jij vragen van cliënten, gasten, doelgroep, buurtbewoners die de brief over de jobbonus gekregen hebben? Of wil je hen wijzen op het bestaan van die premie?

Weet dan dat de Vlaamse overheid ondersteunend materiaal ter beschikking stelt.

Om je doelpubliek te ondersteunen bij de registratie:

  • uitgebreid pakket, met gids met Q&A, richtlijnen, praktische info en gespreksleidraad, posters en flyers, scheurblok met stappenplan, en 'wobblers'.
  • praktische infosessie voor professionals (oktober/november 2022): hoe mensen met een hulpvraag over de jobbonus helpen aan loket of andere fysieke ontmoetingsplaats? De datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

Om de jobbonus bekend te maken :

  • digitaal campagnemateriaal (op afgeschermd platform)
  • geprint campagnemateriaal (posters en flyers/postkaarten)

-> Toegang aanvragen tot het online pakket of een printpakket? Meer info?

Mail naar fien.deconinck@vlaanderen.be (communicatiedienst departement Werk & Sociale Economie). Zij kan je ook helpen met bijkomende vragen.

Lees meer over de jobbonus op de website van Vlaanderen