Image
Straathoekwerk Het Boek cover
Brochure

Straathoekwerk, het Boek

Toegankelijkheid

Een gids voor de praktijk

 

In 2019 kwamen alle straathoekwerkers en coördinatoren uit Vlaamse steden verschillende dagen samen. Ze discussieerden over alle theorie die toen beschikbaar was. En bekeken wat er anders moest. Straathoekwerk het Boek is daar de neerslag van.

Het is een boek voor en door straathoekwerkers en hun coördinatoren. En voor iedereen die hun werk beter wil begrijpen. Een boek voor jou dus. Een boek dat houvast biedt, richting geeft en misschien zelfs bruikbaar is om te herbronnen. Een boek dat de geur van de straat verspreidt en het licht van achter de voordeur laat schijnen. Een boek dat de kracht van gasten uitademt (want ja, in het straathoekwerk spreken we van gasten, niet van cliënten en al helemaal niet van patiënten). Dit boek is er voor jou omdat jij elke dag komt waar anderen vaak niet meer komen. Omdat jij niet bang bent maar verwonderd. Omdat jij doordoet waar anderen al lang verplicht opgaven.

Dit boek gaat over Sterk sociaal werk: nabij, verbindend, generalistisch, procesmatig en politiserend.

We maakten dit boek omdat we geloven in rechtvaardigheid, solidariteit en emancipatie. Omdat de straat even belangrijk is als de villa. Om je te inspireren.

Uitgever:
SAM
Publicatiedatum:
2021
Prijs:
€0.00