21 mei 2024
Online

Omgaan met eigen grenzen en deconnecteren

Inspiratiesessie ‘De kracht van Blended ondersteunen in welzijn en gezondheid’ 

Blended hulp is de combinatie van face-to-face, telefonische en onlinehulp (chat, mail, beeldbellen, apps, websites,…). Als hulpverlener gebruik je dus verschillende manieren om te communiceren met en hulp te bieden aan je cliënt.  

Tijdens deze inspiratiesessie zoomen we in op de mogelijkheden, maar ook op de grenzen die je als sociale professional kan tegenkomen bij online en blended hulpverlening. Hoe zorgen jij, je collega’s en je organisatie daarbij goed voor jezelf en elkaar? 

Voor sommigen is blended hulp een grote uitdaging en brengt het veel vragen met zich mee? Kan ik dit wel? Hoe maak ik keuzes? Wat met verontrustende situaties die via Whatsapp binnenkomen? Wat met ongepast gedrag tijdens een beeldbelgesprek? Wat als de verbinding plots wegvalt? Wat als de cliënt niet meer terugmailt? Wie ondersteunt me als ik het moeilijk heb? 

Door de digitalisering komt ons werk ook steeds dichter bij ons persoonlijk leven. We werken daarnaast ook vaker van thuis uit, de smartphone van het werk komt gemakkelijk mee naar huis of misschien heb je wel een tweede simkaart van het werk op je persoonlijke gsm? Ga je nog snel een mailtje beantwoorden, wat met het Whatsapp-berichtje dat na de werkuren nog binnenkomt? Of je hebt sociaal verlof en zit thuis met een ziek kind: beantwoord je wel of niet je mails? 

Over de sprekers: 

Lotte Vandommele is medewerker bij CAW Centraal-West-Vlaanderen. Ze focust in haar hulpverlening op relaties en persoonlijke problemen. Ze is trainer voor de opleidingen chathulp van de CAW’s. 

Hannah Van der Steen is jongerenhulpverlener bij JAC Halle-Vilvoorde. Ze is trainer voor de opleidingen chathulp van de CAW’s. 

Over de inspiratiesessies ‘De kracht van Blended ondersteunen in welzijn en gezondheid’ 

Blended ondersteunen? Dat is face-to-face en online combineren in je dagelijkse praktijk als sociale of GGZ professional.  

In deze reeks inspiratiesessies over blended ondersteunen ontdek je: 

  • Hoe kan je blended werken met jouw doelgroep? 

  • Welke methodieken zet je daarvoor in? 

  • Welke competenties heb je nodig? 

  • Korte, krachtige online en live workshops, webinars en vormingen. Krijg inspiratie van cliënten, praktijkwerkers, onderzoekers en trainers. 

 

Deze sessies vervangen de Inspiratiedag van 3 oktober 2023. 

In dezelfde reeks: 

VOOR WIE 

Sociale professionals, professionals uit GGZ, vrijwilligers, studenten

WANNEER 

Dinsdag 21 mei 2024

Van 10u tot 12u

WAAR 

Online via Teams

WAT KOST HET 

Gratis, maar inschrijven is verplicht.

AANTAL DEELNEMERS 

Maximaal 25 deelnemers.

Het max. aantal is bereikt.

CONTACT 

Voor inhoudelijke vragen: marie.vandercam@samvzw.be

Voor praktische vragen: activiteiten@samvzw.be  

Dit webinar is volzet.