Kennisplein.be vindt zichzelf opnieuw uit

23 maart 2020
logo Kennisplein.be

Sociale professionals kennen het platform Kennisplein.be als een baken van kennisdeling en ‑ontsluiting. Maar de tijden – en de (leer- en informatie)noden van die sociale professionals – veranderen. Er bestaan vandaag tal van digitale samenwerkingstools, er zijn nieuwe mogelijkheden voor kennisdeling, en ook de technische context verandert razendsnel. Dat vraagt ook een nieuw perspectief voor Kennisplein.be.

 

Kennisdelen blijft belangrijk!

Bij SAM blijven we elke dag verder werken aan nieuwe wegen om kennis van en voor het werkveld te ontsluiten. Uitwisseling en verbinding over sectoren heen vinden we belangrijk.

We zoeken daarom permanent naar de meest aangepaste en efficiënte manieren van kennisdelen. Website, kenniskring, informatie in the cloud, juridische vraagbaak of online publicatie, we sluiten niets uit. De doelstellingen van Kennisplein.be blijven onze referentie. Het komt erop aan de inhoud anders te presenteren, aangepast aan de noden en werkwijzen van vandaag. We maken daar de komende weken en maanden werk van, in dialoog met onze stakeholders.

 

Wat betekent dat op korte termijn voor jou?

  • Op het Kennisplein zoals het nu bestaat, actualiseren we de informatie niet meer.
  • De informatie op de themapagina’s blijft nog  beschikbaar. Documenten die je zeker wil bewaren, download je wel best naar je eigen pc.
  • Kennis en informatie uit onze eigen werking blijf je via verschillende SAM-kanalen vinden. Ook op de websites van partnerorganisaties staat veel informatie.
  • Ook de activiteitenrubriek vullen we niet meer aan. Leeraanbod en -activiteiten voor sociale professionals kan je best bekendmaken en consulteren bij https://sociaal.net/agenda/.
  • 11.be, Zorgnet-Icuro en Sociare bieden goede alternatieven voor onze vacaturerubriek.
  • Actieve kenniskringen (samenwerkingsplekken) werken in de toekomst op een ander platform. Ben je lid van zo’n kenniskring? Dan krijg je tijdig een doorverwijzing van de beheerder.

En ondertussen zoeken we, zoals gezegd, een modernere weg van informatiedeling en -ontsluiting.