Netwerkevent: kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en GGZ-problemen

11 december 2019
netwerken

Save the date

Dagen kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en GGZ-problemen jou dagelijks uit en dwingen ze je om out of the box te denken? Voel je de nood om andere initiatieven te leren kennen en met collega’s in gesprek te gaan?

Stip dan vrijdag 27 maart 2020 aan in je agenda voor dit netwerkevent in Roeselare. 

Loop je soms vast in een traject met een kind of jongere? Hoe organiseer je gedeelde zorg met verschillende voorzieningen? Hoe kunnen we co-ouderschap installeren tussen familie en voorziening?

Intersectoraal samenwerken blijkt vaak een must om jongeren en hun (zorg)contexten beter te begrijpen en begeleiden. Om het samenwerken nog meer te bevorderen, organiseren wij graag ons eerste Netwerkevent.

Voor wie?

Je werkt in een organisatie die met minderjarigen met een verstandelijke beperking en GGZ-problemen werkt.

Programma

  1. Plenair gedeelte. Aan de hand van persoonlijke getuigenissen gaan we in op de ondersteuning van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking die door diverse omstandigheden vastlopen in hun leven.

  2. Meet & greets. Je krijgt de kans om uit te wisselen over thema’s die leven in je organisatie.
    Meet & greet 1: Speeddating: Waarin blinkt jouw werking uit? Waar loop je wel eens op vast? Welke veranderingen in de sector hebben jou het meest beïnvloed?
    Meet & greet 2: “Jarenlang ben ik bang geweest in liften en kleine ruimtes.” (getuigenis van Thomas in Knack, 2019) Welke ethische bedenkingen leven over het gebruik van afzondering in de perspectieven van jongeren, ouders en begeleiders?
    Meet & greet 3: Wat betekent het krijgen van een (psychiatrische) diagnose en het opmaken van een grondige beeldvorming? Wat zijn de uitdagingen?

  1. Netwerkbeurs . Hier leer je elkaars initiatieven beter kennen. Heb je binnen je organisatie een initiatief, een praktijkervaring die je wilt delen met collega’s? Laat het weten aan trees.vangansbeke@cggprisma.be.

Het netwerkevent is een initiatief van de Werkgroep Dubbeldiagnose en Ampel WINGG, met de steun van SAM, steunpunt Mens en Samenleving

Wanneer? 27 maart 2020, van 8.30 tot 13 uur

Waar? Arhus Roeselare

Schrijf je hier in