Bepaal mee de toekomst van digitaal samenwerken

19 oktober 2021
jongere met smartphone

In opvoedingsondersteuning, jeugd- en gezinshulp

Hoe werk jij in de jeugd- en gezinshulp samen met jongeren, hun netwerk en professionals? En helpen digitale toepassingen jou daarbij? Hoe ziet een ideale digitale samenwerkplek er volgens jou uit?

In opdracht van Agentschap Opgroeien gaan onderzoekers van UCLL, Arteveldehogeschool en SAM hierover graag met jou in gesprek.

  • We zijn benieuwd naar jouw do’s en dont’s,
  • We brengen interessante toepassingen in kaart
  • We formuleren aanbevelingen voor de overheid.

Jouw medewerking vanuit de praktijk is cruciaal. Dus laat je stem horen. Neem deel aan een focusgroep of vul de vragenlijst in. En bepaal mee de toekomst van digitale samenwerking.

Voor wie?

We kijken uit naar feedback van iedereen die werkt met kinderen, jongeren of hun netwerk en met andere welzijnspartners, meer bepaald in gezinsondersteuning, jeugd- of gezinshulp.

Waarom deze bevraging?

  1. We onderzoeken welke meerwaarde digitale toepassingen kunnen hebben in de samenwerking tussen cliënten, hun netwerk en professionals in de jeugd- en gezinshulp. Hoe kunnen ze de samenwerking vergemakkelijken? Informatie transparant en overzichtelijk maken? Participatie en regie vergroten? Welke mogelijkheden bieden ze om samen aan een handelingsplan werken, de communicatie tussen cliënten en professionals  te ondersteunen, …?
  2. We verkennen welke behoeften cliënten, hun netwerk en professionals hebben op het vlak van digitale samenwerking.
  3. We formuleren aanbevelingen voor de Vlaamse Overheid

Neem deel aan een online focusgroep

Schrijf je via dit formulier in voor een focusgroep en ga in uitwisseling met anderen. De datum kies je bij inschrijving:

  • Maandagvoormiddag 22 november 2021 (10 tot 12 uur)
  • Donderdagnamiddag 25 november 2021 (14 tot 16 uur)

De focusgroepen vinden online plaats via Teams. De deelnamelink ontvang je na je inschrijving, maar zet de datum alvast in je agenda!

Alle gesprekken verlopen strikt vertrouwelijk onder leiding van een onderzoeksmedewerker van UC Leuven-Limburg, Arteveldehogeschool en SAM. Jouw feedback wordt enkel gebruikt om op groepsniveau algemene aanbevelingen te formuleren. Ze zal nooit individueel naar jou terug te leiden zijn.

Of vul de vragenlijst in

Kan je niet deelnemen aan een focusgroep? Geef dan jouw feedback door via onze vragenlijst. Invullen kan tot 27 november 2021.  Naar de vragenlijst