Basisopleiding schuldbemiddeling: hoe inschrijven?

21 oktober 2022
Start

 

Geen preregistraties meer

Vanaf november 2022 schaffen we het systeem van voorinschrijvingen af voor de basisopleiding schuldbemiddeling van SAM. Dat betekent dat je je meteen definitief inschrijft voor de basisopleiding van 2023. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Tot nog toe werkte de basisopleiding schuldbemiddeling met voorinschrijvingen. Je kon je vooraf kandidaat stellen om de opleiding te volgen. Daarna kwam je op een wachtlijst terecht. Later kreeg je dan de vraag om je definitief in te schrijven.
Voor de basisopleidingen van voorjaar 2023 gaan we anders te werk.

Vanaf maandag 14 november 2022 kan je inschrijven via onze website. We maken dat die dag ook bekend met de Nieuwsbrief Schuldhulpverlening.
Ben je nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief? Dan kan je dat hier doen. Vergeet niet het thema ‘schuldhulpverlening’ aan te vinken.

Per locatie (Antwerpen, Gent, Brugge of Leuven) kunnen maximaal 20 personen deelnemen. 

Noteer 14 november dus in je agenda. First come = first served!

 

Bereid je voor

  1. Gebruik de komende weken om je deelname intern te bespreken. De basisopleiding is een langdurige opleiding: een investering waarvoor mogelijk interne voorbereiding en administratie nodig is.
  2. Beslis op welke van de vier locaties je de opleiding wilt volgen. Dit voorjaar zijn dat Antwerpen, Gent, Brugge of Leuven
  3. Bekijk wie uit je organisatie er eventueel nog deelneemt. Er mogen namelijk maximaal twee personen per OCMW of CAW inschrijven!

 

Hoe inschrijven?

  • Kies de locatie waar jij de opleiding wil volgen en vul het formulier in met je gegevens.
  • Kan je het inschrijvingsformulier niet meer invullen? Dan is de reeks de jij kiest al volzet. Je kan je dan wel nog op de wachtlijst plaatsen. (zie hieronder)
  • Zodra je het formulier hebt ingevuld, is de inschrijving definitief en ontvang je een factuur.

Probeer je niet in te schrijven met drie of meer collega’s van hetzelfde CAW of OCMW. Je inschrijving kan worden geannuleerd. We kijken effectief na of deze voorwaarde voldaan is.

 

Wat als de reeks van jouw keuze volzet is?

Is de locatie van jouw keuze volzet, dan kan je je op de wachtlijst zetten.

Wat levert de wachtlijst jou op?

  1. Je krijgt een e-mail als iemand annuleert en er een plekje vrijkomt. Zo maak je toch nog kans om (last minute) deel te nemen aan de opleiding.
  2. Je krijgt als eerste de kans om in te schrijven voor de volgende reeks van de basisopleiding in het najaar van 2023. We mailen jou twee dagen vóór de inschrijvingen openen, zodat je zeker bent van een plekje.

Nog vragen? Geef een seintje via activiteiten@samvzw.be.