10 november 2022
Brussel

Cursus – Kijk op racisme en discriminatie. Visie en achtergrond

Wand gemaakt van raamkaders

In zijn meerjarenplan neemt SAAMO een actieve rol op in de strijd tegen racisme en discriminatie. Net als armoede vormen racisme en discriminatie structurele problemen. Ze maken deel uit van een politiek-ideologische systeem en zijn uitingen van de manier waarop in onze samenleving macht wordt verdeeld.  

In deze cursus krijg je meer achtergrond bij de structurele en institutionele betekenis van racisme en discriminatie. We staan ook stil bij wat alledaags racisme betekent voor mensen met een migratieachtergrond en welke opdracht hier is weggelegd voor sociale professionals. 

Tip!

Voor wie ook in de praktijk aan de slag wil is er ook de training ‘Omgaan met racisme en discriminatie: handelingskaders’ 

VOOR WIE

Medewerkers SAAMO.

WANNEER

10 november van 9.30 tot 16.30 uur

WAAR

Aromagebouw (zaal Mimosa)

Vooruitgangstraat 323, 1030 Schaarbeek

WAT KOST HET

80 Euro

Ingeschreven, maar kan je toch niet deelnemen? Check onze annuleringsvoorwaarden.
Factuur- en annuleringsvoorwaarden | samvzw

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 15 deelnemers. Maximaal 20 deelnemers.

CONTACT

Voor inhoudelijke vragen: floris.goethals@samvzw.be

Voor algemene vragen: activiteiten@samvzw.be

CORONAVEILIGHEID

SAM volgt bij al zijn activiteiten de maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus. We zorgen ook voor veilige omstandigheden: ventilatie, CO2-meters, en mogelijkheid om afstand te houden in voldoende grote lokalen.

Soms gelden bijkomende regels in de locatie waar de activiteit plaatsvindt, zoals coronapas of mondmasker. We brengen je daarover snel op de hoogte.

Wat als de activiteit toch niet kan doorgaan wegens strengere coronamaatregelen? Dan organiseren we de activiteit online, of we stellen ze uit naar een latere datum. Als we toch moeten annuleren, dan krijg je een tegoedbon of een terugbetaling. We informeren je daarover per e-mail. De annulatievoorwaarden voor onze leeractiviteiten blijven verder van kracht.