05 oktober 2021
Brussel

Cursus: Kijk op racisme en discriminatie - visie en achtergrond

vensters

In het nieuwe meerjarenplan neemt Samenlevingsopbouw een actieve rol op in de strijd tegen racisme en discriminatie. Dat veronderstelt ook dat we het eens zijn over wat racisme en discriminatie betekenen. 

Net als armoede zijn racisme en discriminatie structurele problemen. Ze maken deel uit van een politiek-ideologisch systeem en zijn uitingen van de manier waarop in onze samenleving macht wordt verdeeld.  

In deze cursus krijg je meer achtergrond bij de structurele en institutionele betekenis van racisme en discriminatie. We staan ook stil bij wat alledaags racisme betekent voor mensen met een migratieachtergrond, en welke opdracht hier is weggelegd voor Samenlevingsopbouw. 

Tip: Voor wie ook in de praktijk aan de slag wil is er op 12 oktober de training ‘Omgaan met racisme en discriminatie: handelingskaders’ .

Begeleiders 

Mohamed Elmajjoudi 
Samenlevingsopbouw Antwerpen stad 

Katleen Vanlerberghe 
Samenlevingsopbouw Brussel

Voor wie

Medewerkers Samenlevingsopbouw  

Datum 

Dinsdag 5 oktober 2021  

van 9.30 tot 16.30 uur  

Locatie 

AROMA, Brussel

Prijs 

60 euro 

Contact

Voor praktische vragen kan je contact opnemen met activiteiten@samvzw.be

Je ontvangt onmiddellijk na je inschrijving een bevestigingsmail. Ontvang je deze niet en vind je hem ook niet terug in je spamberichten, contacteer ons dan zo snel mogelijk op activiteiten@samvzw.be.