05 oktober 2021
Antwerpen

Basiscursus Outreach voor werkers Antwerpen

Deze basiscursus geeft jou in drie dagen een stevige basis om outreachend aan de slag te gaan: theorie maar vooral ook praktijkoefeningen en gesprekken over cases en praktische uitdagingen. 
Je maakt kennis met theoretische kaders die het outreachend werken vormgeven. De begeleiders van deze cursus werkten zelf mee aan de meeste van die kaders: de quick scan, de cirkel, houding en visie.   

Je krijgt praktijkoefeningen over: 

  • contact leggen 
  • de houding  
  • omgaan met grenzen.  

En natuurlijk discussiëren we over cases die te maken hebben met deontologie. Ook het thema veiligheid en ondersteuning komt aan bod. 

Begeleiders: Cis Dewaele, Erik Castermans en Marie Van der Cam (SAM, steunpunt Mens en Samenleving) zijn zelf jarenlang outreacher geweest, en ondersteunen al meer dan vijftien jaar outreachers in Vlaanderen. 

Voor wie

Voor iedereen die bezig is met sociaal werk en interesse heeft in outreachend werken, voor wie van plan is om ermee aan de slag te gaan of voor wie al outreachend werkt. 

Wanneer

Dinsdagen 5, 12 en 19 oktober 2021. Steeds vanaf 9u30 tot 16u30.
Reservedag: 26 oktober 2021, in geval van overschakeling naar een online formule
.

Waar

SAM vzw
Turnhoutsebaan 139A
2140 Borgerhout

Zaal Berk (1ste verdiep)

Tenzij omschakelen naar online noodzakelijk is. 
   

Wat kost het 

210 euro
lesmateriaal inbegrepen

Inschrijven kan tot en met: 28 september 2021 

Contact

Voor inhoudelijke vragen: cis.dewaele@samvzw.be 

Voor praktische vragen: activiteiten@samvzw.be  

Je ontvangt onmiddellijk na je inschrijving een bevestiging per mail. Niet ontvangen, ook niet in je spamberichten, neem dan zo vlug mogelijk contact op met activiteiten@samvzw.be.