15 oktober 2021
Online

Sociaal werk als armoedebestrijder: Katrien Boone & Pascale Cockhuyt

Katrien Boone en Pascale Cockhuyt

 SAM daagt uit - Webinars over de maatschappelijke thema's van vandaag.

In samenwerking met Sociaal.net  Sociaal.net

Het armoederisico is de afgelopen jaren fel toegenomen. In beleidsmaatregelen zien we bovendien steeds vaker een logica van ‘voor wat hoort wat’.  

Die evolutie heeft ook gevolgen voor sociaalwerkpraktijken en de rol van sociale professionals. Is het enkel hun opdracht om mensen in armoede te integreren in de samenleving? Of is het ook hun opdracht om die samenleving te veranderen? 

Over dit spanningsveld deed Katrien Boone (Howest) onderzoek bij verenigingen waar armen het woord nemen.  

Hoe creëer je laagdrempelige plaatsen waar mensen in armoede als gelijkwaardig worden erkend?  Welke plaats krijgt participatie van mensen in armoede daarin?  Hoe blijven die praktijken verbonden met de structurele strijd tegen armoede? 

Katrien Boone en Pascale Cockhuyt (coordinator van vzw Wieder) staan in deze lezing stil bij de antwoorden die deze zoektocht opleverde. En daar zitten heel wat uitdagingen in voor sociale professionals. 

 

Over deze webinars

Identiteit, sociaal beleid na corona, populisme … Het nieuws staat er vol van. Maar wat betekenen die prangende kwesties voor het sociaal werk?  SAM laat zeven spraakmakers aan het woord over de maatschappelijke thema’s van vandaag. Wij dagen je uit: spijker met deze webinars je algemene kennis bij en zie de link met je dagelijkse werk.

Sociale professional en iedereen met interesse voor sociaal werk: SAM daagt je uit, in samenwerking met Sociaal.net

Volgt nog in deze reeks:

Sarah de Lange over populisme en sociaal werk

 

(Foto ID/Michel Deveen)

Deelnemers 

Sociale professionals

Datum

Vrijdag 15 oktober 2021  

10.00 tot 12.00 uur 

Locatie 

Online 

Prijs 

20 euro 

We hanteren een aangepaste deelnameprijs voor studenten, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, … Kom je in aanmerking? Gelieve contact op te nemen met activiteiten@samvzw.beWerk je (als vrijwilliger) bij een vereniging waar armen het woord nemen, dan kun je gratis deelnemen. Vul je kortingscode in op het inschrijfformulier.

Contact

Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met steven.rommel@samvzw.be

Voor praktische vragen kan je contact opnemen met activiteiten@samvzw.be

 

Je ontvangt onmiddellijk na je inschrijving een bevestigingsmail. Ontvang je deze niet en vind je hem ook niet terug in je spamberichten, contacteer ons dan zo snel mogelijk op activiteiten@samvzw.be.