17 december 2021
Online

Populisme en sociaal werk: Sarah de Lange

Sarah de Lange

 SAM daagt uit - Webinars over de maatschappelijke thema's van vandaag.

In samenwerking met Sociaal.net sociaal.net

 

Sinds de Brexit en de verkiezing van Donald Trump heeft iedereen er de mond van vol: populisme. Ook bij ons valt het woord in praktisch elk debat over politiek.

Maar waarover hebben we het dan precies? 

Sommigen hebben het over onrealistische en onverantwoorde economische beloftes waarmee populistische politici electoraal succes willen boeken. Anderen kijken naar het xenofobe karakter van uitspraken om kiezers naar de mond praten. 
 
Sarah de Lange (Universiteit Amsterdam) doet onderzoek naar populisme en extremisme in de politiek. In haar lezing legt ze uit wat we hieronder moeten verstaan. Wat betekent de opgang van een meer populistische politiek voor het sociaal werk? Is het een bedreiging of misschien wel een kans? Hoe ga je om met populistische politici? En wat betekent één en ander voor ons politiserend werk met mensen in maatschappelijk kwetsbare posities? 

Over deze webinars

Identiteit, sociaal beleid na corona, populisme … Het nieuws staat er vol van. Maar wat betekenen die prangende kwesties voor het sociaal werk?  SAM laat zeven spraakmakers aan het woord over de maatschappelijke thema’s van vandaag. Wij dagen je uit: spijker met deze webinars je algemene kennis bij en zie de link met je dagelijkse werk.

Sociale professional en iedereen met interesse voor sociaal werk: SAM daagt je uit, in samenwerking met Sociaal.net.

 

 

Foto: ID / Jimmy Kets

 

Deelnemers 

Sociale professionals

Datum

Vrijdag 17 december 2021 

10.00 tot 12.00 uur 

Locatie 

Online 

Prijs 

20 euro 

We hanteren een aangepaste deelnameprijs voor studenten, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, … Kom je in aanmerking? Gelieve contact op te nemen met activiteiten@samvzw.be

Contact

Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met geert.schuermans@samvzw.be

Voor praktische vragen kan je contact opnemen met activiteiten@samvzw.be