03 maart 2022
Webinar

Webinar Meer voorwaardelijkheid van rechten. Hoe reageert het sociaal werk? Gijsbrecht Vonk

Spraakmakers over prangende maatschappelijke thema's

Door SAM en Sociaal.Net 

Steeds meer politieke partijen, politici en burgers vinden dat wie een menswaardig bestaan wil leiden, dit moet verdienen. Op de eerste plaats door te werken, maar ook door Nederlands te leren, af te kicken, te studeren, te solliciteren of een vrijwilligers job aan te nemen.  

De voorwaardelijkheid van grondrechten dringt alsmaar verder door in onze samenleving, denk alleen nog maar aan sociale huisvesting, werkloosheid en ziekteverzekering. Maar ook de hulpverlening is niet vrij van deze ‘voor wat hoort wat’-gedachte. Hoe moet je als sociaal werker hiermee omgaan? 

Gijsbert Vonk is hoogleraar sociaal zekerheidsrecht aan de Rijksuniversiteit van Groningen (Nederland). Vanuit de Nederlandse situatie bekijkt hij waarom de overheid steeds strenger wordt voor mensen met een leefloon. Hij denkt na over hoe we de menselijke maat terug kunnen brengen in de bijstand. 

Over deze webinars 

Migratie, klimaat, voorwaardelijkheid van grondrechten, witte dominantie, sociale ongelijkheid en gentrificatie. Het zijn prangende maatschappelijke kwesties. Maar wat betekenen ze concreet voor jou als sociaal werker? Welk effect hebben ze op de mensen met wie je werkt? SAM en Sociaal.Net laten ook in 2022 verschillende spraakmakers aan het woord over de grote uitdagingen van vandaag. In elke webinar zoeken we de link naar jouw werkpraktijk. Kortom: een interessante reeks voor sociale professionals en iedereen met interesse voor sociaal werk. 

VOOR WIE

Sociale professionals en beleidsmakers

WANNEER

3 maart van 10.00 tot 12.00 uur

WAAR

Webinar

WAT KOST HET

10 Euro

Studenten kunnen gratis deelnemen mits gebruik kortingscode. 
Hogescholen en universiteiten kunnen een kortingscode aanvragen voor hun studenten.
Stuur mailtje naar activiteiten@samvzw.be met vermelding van naam webinar.
Facturatiegegevens invullen in inschrijvingsformulier, maar je ontvangt geen factuur bij gebruik kortingscode.

CONTACT

Voor inhoudelijke vragen: geert.schuermans@samvzw.be

Voor algemene vragen: activiteiten@samvzw.be