16 maart 2021
Online

Housing First module 2: Basiscursus voor de Housing First Begeleider

housing first

Het Housing First-model toont het belang aan van praktijken die meer gericht zijn op huisvesting. In deze basiscursus maak je als begeleider kennis met de principes van Housing First, en krijg je handvatten om ermee aan de slag te gaan. Je krijgt zicht op tools en methodieken die bruikbaar zijn in het kader van een Housing First-begeleiding. We gaan interactief en ervaringsgericht te werk.  

Dag 1 

Inleiding in de basisprincipes van Housing First. We starten met een uitgebreide kennismaking van het model. Je krijgt zicht op de basisprincipes en de evidence-based logica van het model. Je krijgt zicht op de basistaken van een Housing First-begeleider. We staan stil bij de sterktes en uitdagingen in je eigen werkcontext. 

Dag 2 en 3 

Verdieping van de principes van Housing First. We brengen ook een aantal methodieken in de praktijk in het kader van de Housing First-begeleiding. We staan stil bij de houding van de Housing First-begeleider. Je krijgt concrete tools mee (Wellness Recovery Action Plan) die je kunt gebruiken in een begeleiding. Je krijgt inzicht in het functioneren van een Housing First-team, de interne organisatie en de positionering ten opzichte van partners. We werken aan de hand van theoretische kaders, praktijkoefeningen en (eigen) casussen. We staan onder andere stil bij aanpak, deontologie en beroepsgeheim.          

Begeleiders 

Peter-Jan Heylenbosch en Peter Brepoels geven de training. 

Voor wie

Starters in Housing First. 

Wanneer

Dinsdagen 16, 23 en 30 maart
9u30 tot 15u30 

Waar

Online

Prijs 

200 euro

Inschrijven kan tot en met 9 maart 2021.

Contact

Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met peter.brepoels@samvzw.be

Voor praktische vragen kan je contact opnemen met activiteiten@samvzw.be