10 mei 2022
Brussel

Help, wat moet ik doen? Omgaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Voor SAAMO

Wand gemaakt van raamkaders

In deze cursus gaan we samen met opbouwwerkers in op kaders voor omgaan met psychische kwetsbaarheid. Er wordt gewerkt met inbreng van de deelnemers 

Als buurt- of opbouwwerker kom je af en toe in contact met mensen met een psychische kwetsbaarheid.  

De zorg voor mensen met een psychische problematiek is de afgelopen jaren steeds meer verschoven van het (psychiatrisch) ziekenhuis naar de leefomgeving van de patiënt. Ook de coronamaatregelen hebben invloed op het psychisch welzijn van ons allen. Hoe kan je vanuit jouw rol en positie op een goede manier omgaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid? Hoe kan je van betekenis zijn voor deze mensen én ook zorg hebben voor je eigen grenzen? 

In deze cursus maak je kennis met een zorgmodel dat eerstelijnswerkers samen met cliënten met een psychische kwetsbaarheid hebben uitgewerkt. Ook praktijkwerkers van SAAMO kunnen ermee aan de slag. Daarnaast krijg je uitleg over enkele ziektebeelden. We passen de kaders toe op cases van de deelnemers. 

VOOR WIE

Medewerkers SAAMO

WANNEER

10 en 20 mei van 9.30 tot 16.30 uur.

WAAR

Aromagebouw, Vooruitgangstraat 323, 1030 Schaarbeek (Brussel)

WAT KOST HET

170 Euro

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 12 deelnemers. Maximaal 15 deelnemers

CONTACT

Voor inhoudelijke vragen: floris.goethals@samvzw.be

Voor algemene vragen: activiteiten@samvzw.be

CORONAVEILIGHEID

SAM volgt bij al zijn activiteiten de maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus. We zorgen ook voor veilige omstandigheden: ventilatie, CO2-meters, en mogelijkheid om afstand te houden in voldoende grote lokalen.

Soms gelden bijkomende regels in de locatie waar de activiteit plaatsvindt, zoals coronapas of mondmasker. We brengen je daarover snel op de hoogte.

Wat als de activiteit toch niet kan doorgaan wegens strengere coronamaatregelen? Dan organiseren we de activiteit online, of we stellen ze uit naar een latere datum. Als we toch moeten annuleren, dan krijg je een tegoedbon of een terugbetaling. We informeren je daarover per e-mail. De annulatievoorwaarden voor onze leeractiviteiten blijven verder van kracht.

t>