30 mei 2022
Antwerpen

Cursus Uithuiszetting vermijden door preventieve woonbegeleiding

Grafische voorstelling huis op helling

Thuisloosheid voorkomen is nog altijd beter dan ze te moeten oplossen. Preventie krijgt dan ook veel aandacht in een beleid gericht op het beëindigen van thuisloosheid. 

Deze cursus concentreert zich op het probleem van de uithuiszetting: hoe kan je dat vanuit de hulpverlening helpen verminderen? 

De werkvorm die dat doet, heet preventieve woonbegeleiding. Het is een vorm van outreachende woonbegeleiding, waarbij je al op de cliënt afstapt nog voor die zelf een hulpvraag heeft gesteld. Je werkt ook samen met socialehuisvestingsactoren, private verhuurders, OCMW's, vrederechters. 

(Illustratie: Openclipart-Vectors via Pixaby)

Begeleiding

De opleiding wordt gegeven door Helga Dewilde en Peter Brepoels. Peter is stafmedewerker bij SAM, Helga werkt bij CAW Antwerpen. Ze werkte er lange tijd in een team dat preventieve woonbegeleiding aanbood.

VOOR WIE

Deze driedaagse praktijkgerichte cursus is bedoeld voor iedereen die begint te werken in preventieve woonbegeleiding. 

WANNEER

30, 31 mei en 7 juni 2022

Telkens van 09.30 tot 16.30 uur.

WAAR

’t Werkhuys (foyer)

Zegelstraat 13

2140 Borgerhout

WAT KOST HET

240 Euro

Ingeschreven, maar kan je toch niet deelnemen? Check onze annuleringsvoorwaarden.
Factuur- en annuleringsvoorwaarden | samvzw

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 15 deelnemers. Maximaal 20 deelnemers.

CONTACT

Voor inhoudelijke vragen: peter.brepoels@samvzw.be

Voor algemene vragen: activiteiten@samvzw.be

CORONAVEILIGHEID

SAM volgt bij al zijn activiteiten de maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus. We zorgen ook voor veilige omstandigheden: ventilatie, CO2-meters, en mogelijkheid om afstand te houden in voldoende grote lokalen.

Soms gelden bijkomende regels in de locatie waar de activiteit plaatsvindt, zoals coronapas of mondmasker. We brengen je daarover snel op de hoogte.

Wat als de activiteit toch niet kan doorgaan wegens strengere coronamaatregelen? Dan organiseren we de activiteit online, of we stellen ze uit naar een latere datum. Als we toch moeten annuleren, dan krijg je een tegoedbon of een terugbetaling. We informeren je daarover per e-mail. De annulatievoorwaarden voor onze leeractiviteiten blijven verder van kracht.