10 maart 2022
Antwerpen

Basiscursus Outreach voor werkers

Deze basiscursus geeft je in drie dagen een stevige basis om outreachend aan te slag te gaan: theorie maar vooral ook praktijkoefeningen, discussies over cases en uitwisseling. 

We staan stil bij een aantal theoretische kaders die het outreachend werken vormgeven. De begeleiders van deze cursus hebben het merendeel van die theorie zelf mee ontwikkeld: de quick scan, de cirkel, houding en visie.   

We doen praktijkoefeningen over contact leggen, de houding en het omgaan met grenzen.  

En natuurlijk discussiëren we over cases die te maken hebben met deontologie.  

Ook het thema veiligheid en ondersteuning komt aan bod. 

Begeleiders

Erik Castermans, Cis Dewaele, Ward Christens, Vincent Detaeye, Matthias Borghgraef en Peter-Jan Heylenbosch. De begeleiders zijn zelf jarenlang outreacher geweest of zijn het nog steeds. En hebben jarenlange ervaring in het bieden van ondersteuning en vorming. 

VOOR WIE

Voor iedereen die actief is in het sociaal werk en interesse heeft in outreach, die van plan is om ermee aan de slag te gaan of die al outreachend werkt. 

WANNEER

Donderdagen 10, 17 en 24 maart 2022 

WAAR

Zaal Berk in Mundo A
Turnhoutsebaan 139a in 2140 Antwerpen (Borgerhout)

WAT KOST HET

240 Euro.

En daarvoor krijg je heel de dag koffie, thee en water, een middagmaal, een handboek en een boeiende vorming 

Inschrijven kan tot en met 3 maart 2022. 

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 15 deelnemers. Maximaal 20 deelnemers.

CONTACT

Voor inhoudelijke vragen: ward.christens@samvzw.be 

Voor praktische vragen: activiteiten@samvzw.be

CORONAVEILIGHEID

SAM volgt bij al zijn activiteiten de maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus. We zorgen ook voor veilige omstandigheden: ventilatie, CO2-meters, en mogelijkheid om afstand te houden in voldoende grote lokalen.

Soms gelden bijkomende regels in de locatie waar de activiteit plaatsvindt, zoals coronapas of mondmasker. We brengen je daarover snel op de hoogte.

Wat als de activiteit toch niet kan doorgaan wegens strengere coronamaatregelen? Dan organiseren we de activiteit online, of we stellen ze uit naar een latere datum. Als we toch moeten annuleren, dan krijg je een tegoedbon of een terugbetaling. We informeren je daarover per e-mail. De annulatievoorwaarden voor onze leeractiviteiten blijven verder van kracht.